reneenhendrika.reismee.nl

Het project Atiy ...en het afscheid.

Hallo allemaal, Nog even een bericht uit Sucre de hoofdstad van Bolivia.We hebben alweer een prachtige tocht door Bolivia gemaakt en hebben vandaag op de nationale feestdag,25 mei, Evo Morales gezien tijdens het defilé.Het is een soort koniginnendag. We hebben de afgelopen maanden voor onszelf geevalueerd en kunnen concluderen dat het een prachtige leerzame,gezellige en ontroerende tijd was in Cochabamba.Mede dankzij Anna, die een hele belangrijke rol speelt voor Atiy maar ook voor veel mensen die ze tegenkomt op haar pad. Wij hebben geleerd dat we nog meer kunnen delen. We missen de werkzaamheden ,de kinderen ,Anna en haar hond Laika en de hulp die we mede door jullie konden bieden. In totaal hebben we 2682.50 euro kunnen besteden.Dit dankzij familie, vrienden,de potfroulje,collega's,buren,ex buren, mensen van de wereldwinkel Balk, de kerk van Oudemirdum en een familie was onze auto een jaar onderdak heeft gekregen.Het geld dat we meekregen in December hebben we grotendeels besteed aan; 2 projecten in Peru,aanschaf 3 pitsfornuis,keukengerei, aanschaf zaken rondom de tweede verdieping zoals hout,stellingen,lampen,keukengerei,de inrichting van het winkeltje,tandenborstels,operatie stoma,tandartskosten,matras ,kerstpakketten,schoolspullen voor een gebied dat te maken kreeg met overstroming van een rivier enkleine spullen voor de apoyoescolar.

Veel mensen hebben halverwege onze reis nog geld gestort,ik heb iedereen persoonlijk een bericht gestuurd met wat we precies hebben gedaan met het geld.Even voor de beeldvorming ,we onderhouden 2 studenten in een deel van de studiekosten,voor een aantal jaren,aanschaf stappelbedden,matrassen,dekens voor 2 arme gezinnen ,tafel en stoelen,tafeltjes en krukken in de comedor,voor meer dan 300 euro aan medicatie,geld voor het kopen van voedingsmiddelen voor 4 maanden draaien van de comedor,voedselpakket voor een gezin,voorraad tandenborstels en tandpasta,en een schaduwnet bij de comedor. Super allemaal.Uiteraard blijven wij Anna volgen en helpen. Met kerst komt vast de actie kerstpakketten voor arme mensen weer (een pot jam en pakje boter is dan weer een luxe ) We gaan nu nog een tijd reizen door Argentinië en Chile. Mits juli voor 2 weken naar Australie en dan naar Indonesië. Hier gaan we misschiennog een project oppakken.Ik heb nog een aantal foto's op de blog gezet voor de liefhebbers. Het is fijn te weten dat veel mensen in Nederland met ons mee reizen en mee leven met het werk wat wij hebben gedaan.Ik eindig met een spreuk die ik kreeg van Anabelen, een 9 jarig Boliviaans meisje die het dankzij een boliviaanse vrouw nu ook goed heeft.

Wishing you

Happiness for today,

Tomorrow and Always.

Een warme groet,Rene en Hendrika

Reacties

Reacties

siep

het is inderdaad super om op deze manier met jullie mee te reizen! Ik geniet ontzettend van jullie verhalen en prachtige fotos!
Nog een fijne voortzetting en groetnis ut Balk fan Jan en Siep

Ria

Wat prachtig geschreven alle ervaringen tot nu.
Veel indrukken te verwerken en evenveel levenslessen zo te lezen!

De foto's zijn ook prachtig en geven ons een kijkje in jullie leven.

Heel veel geluk en gezondheid tijdens jullie verdere reis....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!